Calle Ocho

Vrouw en paard benoemen

Naam:
Locatie: Netherlands

vrijdag, januari 04, 2008

Import


Bij het KWPN maken ze tegenwoordig het onderscheid tussen springgefokte hengsten en dressuurhengsten. Het veulen wordt dus springgefokt of dressuurgefokt. Heel raar deze tweesplitsting want waarom zou een ‘springgefokt’ beest niet toevallig uit kunnen blinken in de dressuur en andersom. Als we deze specificering nog 50 jaar doorzetten dan kan dat niet meer. Dan hebben de dressuurpaarden een slecht achterbeen wat wel onder kan treden, maar niet kan afzetten. En de springpaarden hebben dan geen boeg meer zoals nu zo graag in de dressuursport gezien wordt.
Het is niet vreemd dat het KWPN zich langzaam uit de markt prijst. Zij zijn 100% gericht op sport de recreatie ruiters doen het met de restjes, die paarden die of niet goed genoeg (meer) zijn, of geen papieren hebben. Maar vaker nog kiezen zij voor een ander ras paarden. Waarom veel geld neer leggen voor een zeer groot, heet en gevoelig dier als er andere rassen de markt veroveren die goedkoper en makkelijker zijn. De tinkers, appaloosa’s, haffies, fjorden, belgen, criolo's en zo zijn er nog wel meer.

13 reacties:

Anonymous Anoniem zei...

YEP, helemaal mee eens Mrie!! Heb enige jaren geleden al het besluit genomen om geen WPN'ers meer te houden, veel te veel gebreken en de hengsten worden er willens en wetens mee goedgekeurd!! Wat over blijft zijn gebroken paardenharten als je zo'n nakomeling weer véél te vroeg moet bevrijden uit de pijn van zijn (doorgefokte) afwijking. Vandaar mijn overstap maar de machtige zwarte parels! Niet dat het daar pais en vree is! Ook dáár moet tegenwoordig aan worden 'verbouwd', je moet nu een 'sporttype' hebben om enigszins mee te kunnen komen... zucht. Dit gesleutel aan rassen doet mij wel eens aan de bepaalde praktijken uit de WO 2 denken of zeg ik nu hele foute dingen?? Affijn, ik heb de overstap gemaakt, nu de juryleden nog......

10:18 a.m.  
Anonymous Anoniem zei...

Wat een onzin,net of er geen Friezen rondlopen met doorgezakte ruggen,ken Tinkers die nog heter zijn dan een kwpn'r,Haflingers en Friezen waarvan de meesten 3kwartjaar ingepakt moeten worden omdat ze anders exceem krijgen en staart en manen tot bloedens toe afschuren.
En ja kwpn'r zijn gericht op de sport so what niks mis mee toch,het is maar net waar de ruiter zelf voor kiest.

7:59 a.m.  
Anonymous Anoniem zei...

En wat te bedenken van Fjorden die niet of nauwelijks te rijden zijn door sommige recreatie ruiters doordat ze te sterk zijn.
Meestal is zo'n reactie of mening die jij hebt door ruiters die zelf weinig kunnen hebben en daar ook weinig tijd en geld in willen of kunnen steken en toch een paard/pony willen rijden en dan een ander ras nemen en in de veronderstelling zijn dat ze dan goed kunnen rijden,maar owee ze willen wel allemaal les van een ruiter die op M of Z nivo op een kwpn'r rijd,meestal zijn ze zelf bang en vinden een paard van 1.65m al hoog en hebben dan liever een voor in hun ogen veilige klein ponyras.Dus eigenlijk onzekere mensen,he en ben je daar gelukkig mee en krijg je daardoor meer zelfverzekering ik vind het best,maar oordeel een ander niet die wel voor de sport kiest en dat met een mooie grote kwpn'r met dressuur of springtalent wil doen.

8:07 a.m.  
Anonymous Anoniem zei...

@anoniem, je hebt duidelijk niets begrepen van wat Mrie bedoelt in dit stukje. Goed lezen is moeilijk ja... Volgens mij bedoeld ze dat het juist jammer is dat en kwpn niet meer geschikt voor iedereen is..

4:01 p.m.  
Anonymous Anoniem zei...

@ Nelleke: mee eens!

@ Anoniem: boute uitspraken voor iemand die zich niet bekend wil maken. Als je nou echt stond voor wat je zegt... Maar gelukkig neem je jezelf ook maar met een korreltje zout.

7:20 p.m.  
Anonymous Anoniem zei...

@ anoniem
Jammer dat sommige mensen niet durven te reageren onder hun eigen naam.
Maarja, daarom is "Meld Misdaad Anoniem" ook in het leven geroepen.

8:20 p.m.  
Blogger Mrie zei...

Jongens rustig blijven, iedereen mag zeggen wat hij wil en als het te bout wordt dan haal ik het gewoon weg. Simpel zat. Normaal is het Yvie die graag loopt te rellen, nu is het anoniem. Boeien!

8:39 p.m.  
Anonymous Anoniem zei...

Ja maar Mrie, ik wil nog wel even reageren op die held die alleen Anoniem durft te reageren, ik kan niet tegen zoveel dom geklets en het kleineren van andere mensen!
Ze is vast en zeker Anky zèlf!! Jij (Anoniem) durft wèl over anderen te oordelen terwijl je niet eens weet met wie je hier te gast bent op deze blog!! Wat is er mis met een lieve recreatieruiter wiens paard geniet van hun urenlange ritjes door de duinen(topsport!) en die zielsveel om elkaar geven?? Kan ik van de meeste wedstrijdlui niet zeggen! Alleen de afstamming van hun knol is van wéreldbelang! Lekker pochen en stoken tegenover elkaar, lekker belangrijk!!!
Maar JIJ bent natuurlijk zó goed dat je een sportpaard moet hebben om JOUW talent aan te kunnen, haha laat me niet lachen!
De meeste verwende sport/wedstrijd-nesten kopen JUIST vèr doorgereden (en daardoor meestal kapot-gereden!) paarden die onder een ander het liefst minimaal zware tour hebben gelopen om er vervolgens mee langs de concoursen te struinen in de L of M en DENKEN dat ZIJ dan kunnen rijden, nee dàt zijn de talenten!! Ze kunnen lessen bij Anky, Coby, Tineke, Edward of Onze lieve heer tot ze een ons wegen maar ze zullen het gewoon nooit leren! En dat geldt zowèl voor recreatie- als wedstrijdruiters en niet zo eenzijdig als jij het in je reactie weergeeft!! Het is aan iedere ruiter/amazone zèlf of ze les willen nemen en van wie. Een goede instructie weet er dan weer het hoogst haalbare uit te halen en ja, dat is bij de ene combinatie meer dan bij de andere. Maar een 'Z-amazone op een grote KWPN'er' is ècht nog geen garantie voor goede instructie, maar dat terzijde....
Ik heb met 3 KWPN'ers tussen de 1.70 en de 1.81 (waaronder een KWPN basispaard (voor de ingewijden: Mrie's eigen FRITS!))en nog 2 andere rassen (waaronder een Fries van 1.73, jaja!!)in de Z en ZZ-licht gereden. Dus ik zou mijn mond maar spoelen met je vooroordelen over 'onze' angst voor grote KWPN'ers en het niet beschikken over rijkundige kennis! Ja ik wordt hier effe niet goed van zoals je ziet!
Ik heb meer respect voor hen die met een een kleine beurs een gemiddeld paard weten te klasseren of met een minder gangbaar ras of kleur paard proberen te laten zien waartoe ze samen in staat zijn, dan voor lui als jij die dwepen met een merkloos ras met verzamel-naam KWPN! Niet waar? Echt wel! Duits gefokte hengsten worden d.m.v. een naamswijziging gewoon toegevoegd aan het Nederlandse stamboek (G.Ramiro Z., zomaar een voorbeeld). Ik betwist (net als Mrie) niet dat er goede sport-paarden tussen de KWPN'ers zitten maar die zitten ook bij de Trakheners, S.F., BWP, Friezen, Arabieren, Engels volbloeden enz, enz. Kijk eens verder dan je neus lang is en je zult versteld staan van de (paarden-)wereld om je heen!
Tot slot; een sportpaard is geen ras, net als dat een goed paard geen kleur heeft.

9:54 p.m.  
Anonymous Anoniem zei...

En niet te vergeten : de Shire !!!

10:05 p.m.  
Blogger Mrie zei...

@de keuterjuf: goh je schrijft zomaar een hele blog.

10:06 p.m.  
Anonymous Anoniem zei...

Ja, je vroeg toch pas om gast-blogs????? ;o)

10:27 p.m.  
Anonymous Anoniem zei...

@ Anoniem I
Heb je mijn eerste reactie wel goed gelezen?? (valt niet mee soms!) Staat toch duidelijk in dat het bij de Friezen ook geen pais en vree is?!! Túúrlijk hebben we daar ook te maken met gebreken, alleen als het bekend is dat die door een bepaalde hengst worden vererfd, wordt deze uit de dekdienst geknikkerd! En zò hoort het!!!!! Bij het KWPN wordt een hengst alleen afgevoerd als zijn nakomelingen 'onvoldoende tonend' zijn (neem Esteban bijvoorbeeld), maar de algemeen bekende en zeer ernstige (erfelijke!!) beengebreken van o.a. Ulft en Ferro gaven daartoe geen aanleiding.... raar volkje die KWPNederlanders!
@ Anoniem II; wat heb ik in jouw ogen dan vast hele rare Friezen; ze zijn namelijk allen groter dan 1.70 (tot bijna 1.80!), zijn prettig pittig, hebben géén zomerexzeem en doen het leuk in de dressuur!

10:54 p.m.  
Anonymous Anoniem zei...

@Mrie ik vind dat we de gastblog van de kleuterjuf in moeten lijsten!! =D Bravo!

12:52 a.m.  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage