Calle Ocho

Vrouw en paard benoemen

Naam:
Locatie: Netherlands

zondag, maart 23, 2008

Keep on dreaming

Het is maar wat je er voor over hebt, het hebben en rijden van een eigen paard. Als het aan huis kan staan dan valt het allemaal wel mee. Dan ben je natuurlijk wel de kosten van voer, verzorging, tuigage, en medisch kwijt maar dat is het dan. Op pension wordt het al snel een heel ander verhaal. Ik kan best een paard er bij kopen, ik kan het alleen niet rijden. Paarden zijn net als auto’s, de aanschaf is een flink bedrag, maar daarna betaal je je nog eens elke maand blauw aan van alles en nog wat.
Een verstandige mevrouw zei onlangs tegen me: “En ik ga er echt mijn vakantie niet voor opgeven” Ik was het helemaal met haar eens. Maar nu ik er nog eens langer over nadenk doe ik dat, ben ik bang, al jaren.
Natuurlijk heb ik nog wel ergens een lijstje met bestemmingen waar ik eigenlijk nog wel naar toe wil. Op het verlanglijstje staan Mongolië, een hondenslede tocht in Finland, IJsland en Kamchatka en ik wil mijn man the westcoast in Canada nog eens laten zien. Maar het komt er nooit van. Er zijn altijd dingen die belangrijker zijn en dus wordt er niet voor vakanties gespaard. Die dingen die belangrijker zijn voor mij, zijn voornamelijk paard, paard en nog eens paard. Daar ligt prioriteit nummer één. Dat paard is mijn alles, mijn vakantiegevoel, mijn weekeinden en het liefst ook nog eens door de week, mijn ontspanning, mijn troost, mijn maatje, mijn zonneschijn en sneeuw. Als ik op vakantie zou gaan dan zit ik me in den verre op te vreten of ie het wel goed heeft en dat ik hem zo mis. Nee dan neem ik hem liever mee. Met man, hond en paard op vakantie, kwijl.....Dus neem ik mij weer eens voor te gaan sparen, and keep on dreaming.

5 reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Hier nog iemand die al jaren roept om eens naar australie of ijsland tegaan maar er nooit wat van komt omdat almijn centjes die ik verdien in mijn paard gaan zitten en evenals het zelfde probleem heb als Mrie mijn gedachten bij Dycus heb zitten en dus niet optimaal kan genieten van mijn vakatie ....dus we gaan maar niet !

1:26 p.m.  
Blogger hittepetit zei...

Mensen met paarden hebben de hemel op aarde,maar komen zij te sterven dan valt er ook niets te erven.
Typerend voor het paardenvolk.Volgens mij gaat bij iedereen met paarden al zijn geld op aan de paarden.Als je een eigen paard hebt,is je grootste droom al uitgekomen.
Maar het blijft leuk om andere dromen te hebben.

8:40 p.m.  
Blogger Mrie zei...

Een waarheid als een paard, hittpetit

9:21 p.m.  
Anonymous Anoniem zei...

Mijn zus heeft iets van 25jr lang meerdere paarden&pony's gehad.
Er was altijd wel wat. Iedere keer kwam er wel weer een specialist, operatie of wat anders aan te pas om zo'n dier te helpen. Zou ik ook doen als het mijn beest was.
Maar ze trok het niet meer met die steeds wederkerende torenhoge kosten.
Na vele jaren heeft ze geen eigen 4poter meer. Rijdt nog wel eens zo'n knol van een ander.
Ze heeft haar kantoorbaan verruild voor iets groots, zwaar en lang, met heel veel ronde poten en een stuur. Slurpt tonnen diesel.Verder nix. Zit goed. Kunt er zelfs luxe in pitten. Voorzien van nuke-doos tbv k&k-voer.
Ook gaat ze weer vaker op, zij het nog korte, vakanties :)

3:30 p.m.  
Anonymous Anoniem zei...

Mooie foto van dun Otch zeg!

8:05 p.m.  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage