Calle Ocho

Vrouw en paard benoemen

Naam:
Locatie: Netherlands

woensdag, januari 09, 2008

De meisjes van Verkade

Het doet mij steeds veel plezier om de paarden te horen en zien eten. Ze hebben allemaal hun eigen eetgewoontes. B heeft voor zijn stal een grote oude olieton staan waarin hij zijn hooi opgediend krijgt. Hij heeft namelijk onbeperkt hooi en daar maakte hij een rommeltje van. Nu is die rommel wat makkelijker op te ruimen (lees; terug in zijn ton te stoppen) en gooien we wat minder hooi weg. Ook zijn er een paar schrokkers die met driftige gebaren als wildemannen op het voer aanvallen alsof ze bijna omkomen van de honger. En dan is er nog een heerschap die denkt dat iedereen zijn voer af wil gaan pakken, wat dus nooit gebeuren zal.
Ocho heeft ook iets raars. Hij sopt... Met een delicaat gebaar pakt hij wat hooi of kuil in zijn muil stopt dat dan in zijn waterbak. Pakt het dan opnieuw om dan pas te kauwen en slikken.
Zijn eetgewoonte levert een onvoorstelbare zooi op. Hij kan niet zonder morsen soppen. En doordat hij zoveel water eet is zijn mest vaak gedeeltelijk van de dunne. Daarin staat hij dan met zijn bal te spelen, of hij gaat er eens lekker in liggen rollen of slapen. Zelfs zijn oren zitten soms onder de smurrie. Dan is er nog zijn waterbak waar altijd halfverteerde stukjes hooi, stro en kuil in zit. Brrr, vies en koud en dat mag ik dan weer schoonmaken. Als het nou koekjes waren en warme thee....

11 reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Ik weet wel een adresje waar ze warme thee en koekjes hebben,maar of het een goed idee is.
Ach alle paarden hebben zo hun eigen gewoontes,geniet er maar van want het heeft toch wel weer iets.
Ook al is het smurrie.

8:15 p.m.  
Anonymous Anoniem zei...

De meisjes van Verkade hebben tegenwoordig koekjes met thee smaak, misschien moet je ook maar op zoek naar een andere smaak hooi of kuil?

Maar zet Bradaigh een waterbak naast zijn ton en hij zal hetzelfde doen, op zijn vorige stal tenminste wel :)

9:50 p.m.  
Anonymous Anoniem zei...

Niet alleen paarden hebben zo hun eigen, eigenaardige eetgewoonten.
Ook mensen. De één dekt uitgebreid de tafel, de ander eet met het bord op schoot terwijl hij naar "The Bold & The Beautiful" zit te kijken. Of naar RTL Boulevard ........

2:55 p.m.  
Blogger Mrie zei...

Onder welke catagorie hoor jij dan?

4:44 p.m.  
Anonymous Anoniem zei...

Ik zou het liefst gewoon aan tafel eten, dat hoeft dan niet uitgebreid, maar op een place-matje ofzo.
In de praktijk is het meestal de "bord-op-schoot" methode.
Daarbij kijk ik overigens niet naar The Bold & The Beautiful, en al helemáál niet naar RTL Boulevard, getver.
Wij zijn geletterde mensen, Mrie, wij kijken naar Discovery en National Geographic, haha.

10:52 a.m.  
Anonymous Anoniem zei...

Ik zal ook nog een duit in het zakje doen; één van die zwarte parels van ons gaat na het eten op z'n eigen tong staan sabbelen, komt er zo'n reepje roze tussen zijn omgekrulde lippen door, werkelijk géén gezicht! Ddddhdbi is ook een sopper. Hebben hem nu een ruif gegeven aan de andere kant van z'n stal (hoe verzinnen ze het?!?!), nu moet hij lopen met z'n hooi, maar stoppen met kliederen ho maar! En het Gigantje bouwt bijna dagelijks vogelnestjes van stro in zijn voerbak, ook zoiets bizars! Gelijk van de mogelijkheid gebruik maken om de mede-lezers te vragen of iemand weet wat dit voor gedrag is. Nee het is geen nestdrang, 't is een menneke! Iemand nog een idee?

9:28 p.m.  
Anonymous Anoniem zei...

Oja, vergat nog iets; @ Mrie en Yvie, ik heb die Verkade met thee in het huisje liggen, kom maar proeven!!! (de groene thee met honing zijn errug lekker!)

9:30 p.m.  
Blogger Mrie zei...

Hmmm laat ik me geen twee keer zeggen. Kom denk ik Dinsdag kijken bij Yvie en de dubbelganger van het gigantje.. Denk je dat je die thee zo lang kunt laten liggen?

5:05 p.m.  
Anonymous Anoniem zei...

Hmmmmm....., koop wel een nieuw pakje voor die tijd!! :o)
Dindag is een date!

5:25 p.m.  
Anonymous Anoniem zei...

Oh, en terwijl ik dan mag zwoegen zitten jullie gewoon te beppen en koekjes te eten? Tsss... En wat vindt Dbvddddhdbi daarvan?

En we gaan dan toch niet kiften hè??!

=D

7:00 p.m.  
Anonymous Anoniem zei...

In de tussentijd zal ik vermoedelijk de stallen wel aan het uitmesten zijn ......

9:37 p.m.  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage